Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 18.04.2024, 11:41

Головна » 2012 » Січень » 24 » З засідання координаційної ради
18:11
З засідання координаційної ради
      
      4 січня п.р. в малому залі районної ради відбулося засідання координаційної ради з питань боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин, психотропних препаратів і прекурсорів. На нараді були розглянуті питання про стан виконання районної Програми з протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотиків на 2011 - 2015 роки.
      Провели засідання голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко та голова районної ради В.О. Бабенко.
      Перший заступник начальника РВ УМВС Р.Р. Тактаров сказав про те, що співробітники правоохоронних органів проводять щоп'ятниці рейди з профілактики та виявлення правопорушень у цій (і не тільки) області. За поточний місяць виявлено два факти з розповсюдження наркотичних речовин (в Новоайдарі та Олександрівці). Також проводиться перевірка розважальних закладів - порушення в роботі загрожують суворими покараннями, аж до позбавлення ліцензії.
      Начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Т.М. Кригіна розповіла про те, що відділ займається проведенням профілактичних заходів - "круглих столів", бесід з батьками та учнівською молоді. Головний спеціаліст відділу В. Байов бере участь у проведених міліцією рейдах.
      Начальник РЦСССДМ Т.В. Курта надала інформацію про заходи , які були проведені Центром у 2011 році: розроблені буклети про шкоду наркоманії (розповсюджено 240 штук), плакати, проведено "круглий стіл" з учнями. 11 січня цього року Центр спільно зі службою виконання покарань, відділом у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації провів "круглий стіл" "Молодь проти наркотиків" з умовно-засудженими, в т.ч. і за статтями Кримінального Кодексу, пов'язаними з розповсюдженням і вживанням наркотиків. 
      Начальник служби у справах дітей С.Ф. Кутовий зупинився на профілактичних рейдах, які проводяться службою, на лекційних заняттях, які спільно з районним управлінням юстиції проведено в селах Бахмутівка, Райгородка, Гречишкіне і на інших профілактичних заходах, організованих службою.
      Боротьбу з наркоманією медики ведуть за трьома напрямками. Про це розповіла головний лікар Новоайдарського ПРМО Н.І. Торба. До неї включені недопущення розкрадання наркопрепаратів, санітарно-просвітницька робота і робота безпосередньо з виявленими особами, які перебувають на обліку в наркологічному кабінеті РТМО.
      Уважно вислухавши виступаючих, М.О. Заходяченко підкреслив, що потрібно працювати на результат, боротися з цим злом постійно і цілеспрямовано. Тоді можна буде говорити про поліпшення ситуації. Робота по боротьбі з наркоманією неможлива без активного "включення" педагогів, працівників культури, адже перш, ніж щось забороняти, потрібно запропонувати альтернативу.
      О.В. Бабенко зауважив, що Новоайдар не є перевалочним пунктом, а є місцем для збуту наркотиків (сприяє сусідство з містами Рубіжне, Сєвєродонецьк). Для того, щоб викорінити це негативне явище в нашому районі, потрудитися потрібно всім спільно. 
      Засідання координаційної ради будуть проходити щомісяця. Виконання пунктів Програми перші керівники району взяли під особистий контроль.
Переглядів: 1047 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz