Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 23.04.2024, 14:30

Головна » 2012 » Березень » 16 » Відбулося засідання координаційної ради з проблем наркоманії
17:52
Відбулося засідання координаційної ради з проблем наркоманії
     16 березня 2012 року в малому залі районної ради відбулося чергове засідання координаційної ради з питань боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин, психотропних препаратів і прекурсорів. На нараді були розглянуті питання про стан виконання районної Програми протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2011-2015 роки.
Провели засідання голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко та голова районної ради О.В. Бабенко.
У засіданні взяли участь начальник РВ УМВС Єрмоленко В.Ю., начальник служби у справах дітей Кутовий С.Ф., начальник РЦСССДМ Курта Т.В., начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Кригіна Т.М., представники преси, прокуратури, юстиції, освіти, медицини та ін.
      Зі звітом про виконання першочергових заходів щодо запобігання наркоманії в Новоайдарському районі виступила начальник відділу освіти райдержадміністрації Новикова Т.В. У своєму виступі Тетяна Володимирівна зазначила, що на виконання районної Програми складено план заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011-2015 роки, згідно якого:
• наркологічною службою РТМО спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом освіти, службою у справах дітей Новоайдарської райдержадміністрації постійно проводиться планова санітарно-просвітницька робота серед мешканців району та учнівської молоді щодо медичних та соціальних наслідків вживання наркотичних препаратів, юридичну відповідальність, пов’язану з незаконним обігом наркотичних речовин та психотропних препаратів;
• щоквартально службою у справах дітей здійснюються звірки з наркологічним кабінетом Новоайдарського РТМО щодо виявлення та взяття на облік даної категорії дітей з метою проведення з ними у подальшому відповідної роботи;
• для дітей, молоді та їх батьків проводяться профілактичні та просвітницькі заходи щодо протидії наркоманії, пропаганди здорового способу життя, формування навичок протистояння шкідливому впливу наркотичних засобів або психотропних речовин не за медичним призначенням; у навчальних закладах збільшено кількість тренінгів із формування у дітей та підлітків соціальних навичок здорового способу життя; в шкільних бібліотеках працюють постійно діючи тематичні виставки друкованих матеріалів з питань запобігання насильству в сім'ї та пропагування здорового способу життя; до профілактичної роботи широко залучаються органи учнівського самоврядування та батьківської громадськості; в кожному навчальному закладі запроваджено механізм аналізу ризиків виникнення всіх форм насильства серед дітей та учнівської молоді.
Фахівцями Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та залученими спеціалістами були проведені бесіди, лекції, тренінги, показ відеофільмів на теми:  «Життя без наркотиків», «Краще попередити, ніж лікувати», індивідуальні бесіди з учнями навчальних закладів району.
      З метою підвищення виховного потенціалу серед батьків проводилися лекції і консультації на загальношкільних батьківських зборах. 
      Важливим елементом первинної профілактики негативних явищ є рекламно-інформаційна діяльність. В 2011 році було виготовлено і поширено серед учнів навчальних закладів і молоді 482 буклети:  «Наркотик – опасная игра», «Наркотики - зло», «Наркоманія – дорога в безодню», «Ми –проти наркотиків», «Скажи наркотикам НІ – вбережи себе від біди».
РЦСССДМ спільно з відділом освіти  в школах району були проведені тренінги з  даної тематики з демонстрацієюпрезентацій,  розповсюдженням плакатів і буклетів. В Новоайдарській школі-гімназії 17.03.2011 був проведений виховний захід  «Суд над шкідливими звичками».
РЦСССДМ спільно з відділом освіти  в школах району були проведені тренінги з  даної тематики з демонстрацією  відеослайдів,  презентацій,  розповсюдженням плакатів і буклетів. В Новоайдарській школі-гімназії 17.03.2011 був проведений виховний захід  «Суд над шкідливими звичками».
      З метою залучення молоді до профілактичної роботи, попередження  негативних явищ і пропаганди здорового способу життя в РЦСССДМ створено спеціалізоване формування «Школа волонтерів». Цільовою аудиторією «Школи волонтерів» є учні старших класів загальноосвітніх закладів і професійного аграрного ліцею. Волонтери займалися   розповсюдженням рекламної продукції – буклетів, плакатів і листівок, брали участь в районних молодіжних і дитячих святах. В грудні минулого року волонтерський загін нашого району «Реал» взяв участь в обласному фестивалі волонтерських загонів «Скажемо наркотикам –НІ!».
      Районними соціально-гуманітарними службами створено анонімну електронну поштову скриньку «NovoaydarNarkotikNet@yandex.ua». На дану електронну адресу кожний мешканець району може надіслати своє питання щодо впливу наркотичних та психотропних речовин на організм людини, надати пропозиції щодо організації профілактичної роботи з дітьми та молоддю, отримати інформацію стосовно служб, які надають допомогу всім, хто потрапив у складні життєві обставини, та консультацію з будь-якого питання, що стосується боротьби з незаконним обігом та вживанням наркотиків і психотропних речовин.
Відділом освіти району розроблено методичні рекомендації для вчителів та батьків з питань формування відповідального ставлення до здоров'я дітей та учнівської молоді, профілактики ВІЛ/СНІДу та шкідливих звичок, пам'ятку для батьків «Як можна дізнатися, що дитина почала вживати наркотики?»
      
      На засіданні виступили представники медицини, освіти, Новоайдарського лісомисливського господарства. Головний лікар Новоайдарського РМТО Торба Н.І. внесла пропозицію винести на розгляд координаційної ради питання попередження розповсюдження туберкульозу і ВІЧ-інфекції/СНІДу на території району.
      Голова райдержадміністрації Заходяченко М.О. звернув увагу учасників засідання на недостатню скоординованість роботи силових структур, профільних служб в боротьбі з розповсюдженням наркоманії. Місця відпочинку та розваги молоді часто є точками розповсюдження та споживання наркотиків. Необхідне проведення широкомасштабної антинаркотичної пропаганди, розробки системи виявлення споживачів наркотиків, проведення примусового і диспансерного обстеження наркологами відповідних груп населення.
       



 


 


 

      

 

Переглядів: 1363 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz