Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 26.04.2024, 11:58

Головна » 2012 » Травень » 22 » В Луганському обласному художньому музеї відбулася Європейська акція "Ніч у музеї"
17:35
В Луганському обласному художньому музеї відбулася Європейська акція "Ніч у музеї"
      19 травня 2012 року в Луганському обласному художньому музеї відбулася Європейська акція "Ніч у музеї". Новоайдарський районний краєзнавчий музей прийняв в ній найактивнішу участь. 
      

      Серед виставок, представлених у музеї, певне місце зайняв народний костюм Новоайдарщини кінця ХІХ - початку ХХ століття. Майстер клас, проведений науковим співробітником Новоайдарського краєзнавчого музею Валентиною Черкашиною та її жива і захоплююча розповідь про повсякденний і святковий одяг жінок з різних сіл Новоайдарщини, переплетений з історією заселення краю, дуже зацікавив відвідувачів. Особливо сподобалося усім вдягання в старовинний костюм.









      Крім народного костюма були представлені ткані рушники нашої відомої ткачихи з села Гречишкине, народного майстра декоративно-прикладного мистецтва Луганщини Ганни Кіндратівни Харламової. ЇЇ ткацтво неодноразово отримувало найвищі оцінки на всеукраїнських та міжнародних фестивалях. Вона була в числі тих, хто представляв майстрів Луганщини в Києві, отримавши з рук Президента подарунок - іменний годинник.

























      Іскрометним, захоплюючим і самобутнім став виступ фольклорно-етнографічного ансамблю "Калина" з села Гречишкине Новоайдарського району. Вони відкривали захід, зустрівши під рушником з піснею "Величальна" гостей із Західної України, потім багато співали, вели ігри ("Подушечка"), а коли весело і запально гримнули "Бариню", то відвідувачі не могли встояти на місці, пустившись у танок. Старовинні костюми та прикраси учасників ансамблю привертали загальну увагу, а їх виконання старовинних пісень заворожувало публіку. Багато людей зізнавалися, що їм давно не доводилося чути такого чудового виконання російських старовинних пісень.
















      За участь в акції "Ніч у музеї" Новоайдарський музей і ансамбль "Калина" отримали подяку від керівництва Луганського художнього музею.


Переглядів: 1187 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz