Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 29.03.2024, 02:41

Головна » 2012 » Лютий » 21 » Урочистості в Новоайдарі
13:32
Урочистості в Новоайдарі
      Урочисті заходи, присвячені Дню захисника Вітчизни та 23-й річниці виведення обмеженого контингенту Радянських військ з Афганістану, відбулися 17 лютого в районному центрі Новоайдар.
      Перші керівники району, депутати обласної та районної рад, держслужбовці, ветерани Великої Вітчизняної війни і праці, воїни-інтернаціоналісти, представники громадських організацій, трудових колективів, навчальних закладів, установ і організацій Новоайдарщини на центральній площі селища поклали вінки і живі квіти до братської могили радянських воїнів, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.
      У пам'ятного знака воїнам-інтернаціоналістам, учасникам локальних конфліктів в Афганістані, на Кубі, в Єгипті, Угорщині, Лівані та інших зарубіжних країнах, була проведена урочиста панахида по убієнним воїнам, яку відслужив отець Володимир. Потім урочистості перемістилися в районний Будинок культури, де відбулося вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни і воїнів-інтернаціоналістів, присвячене Дню захисників Вітчизни та 23-й річниці виводу Радянських військ з Афганістану. 
      Зі святом присутніх сердечно привітав голова районної державної адміністрації М.О. Заходяченко:
- Шановні земляки! - сказав він. - Сьогодні, готуючись до цієї зустрічі, я думав про те, що потрібно сказати. Для нашого покоління, вихованого в дусі патріотизму, любові до Батьківщини в радянський час, учасники бойових дій, ветерани Великої Вітчизняної війни завжди були і залишаються людьми, що скоїли подвиг в ім'я життя і щастя майбутніх поколінь.
      Але - прийшов інший час, ми живемо в іншій державі, і, на жаль, деякі цінності почали замовчувати. Лише в 2008 році був виданий Указ Президента України про святкування Дня захисника Вітчизни. Історична справедливість восторжествувала. Тепер ми маємо можливість 23 лютого відзначити не тільки ветеранів Великої Вітчизняної війни, а й День виводу Радянських військ з Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів, учасників інших локальних конфліктів. Мені б хотілося, щоб такі дати, такі воістину народні свята існували завжди. Неправильно політизувати ці події. Це - данина поваги мужнім і відважним захисникам Батьківщини.
      М.О. Заходяченко від усієї душі привітав ветеранів-фронтовиків, воїнів-інтернаціоналістів з чудовим святом, побажав їм здоров'я, сімейного благополуччя, вирішення всіх проблем. Він запевнив присутніх у тому, що місцеві органи влади будуть робити все необхідне для полегшення життя захисників Вітчизни.
      Сердечну подяку висловив ветеранам Великої Вітчизняної війни, воїнам-інтернаціоналістам голова районної ради О.В. Бабенко. Він запевнив старше покоління, що пам'ять про людей, які перемогли фашизм, подяка їм завжди будуть жити в наших серцях.
      З Днем захисника Вітчизни та 23-ю річницею виведення Радянських військ з Афганістану новоайдарців тепло привітали голова районної ради ветеранів Б.О. Кравцов і голова правління Новоайдарської районної громадської організації "Союз ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів" О.І. Косов.
      Групі ветеранів Великої Вітчизняної війни і воїнів-інтернаціоналістів за активну життєву позицію, великий особистий внесок у військово-патріотичне виховання підростаючого покоління були вручені Почесні грамоти районної державної адміністрації та районної ради. Серед відзначених воїн-фронтовик, підполковник у відставці Н.Є. Соколов, ветеран Великої Вітчизняної війни, підполковник у відставці В.Ф. Кутепов, воїни-інтернаціоналісти В.С. Початовський, Н.П. Найдиш, В.С. Кутоловський, І.І. Балацький.
      В урочистій обстановці, під бурхливі оплески учасників свята Почесні грамоти вручили голова райдержадміністрації Микола Олексійович Заходяченко та голова районної ради Олександр Володимирович Бабенко. 
      Силами учасників художньої самодіяльності районного Будинку культури був даний святковий концерт.
Переглядів: 1093 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz