Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 28.03.2024, 21:56

Головна » 2012 » Травень » 31 » Триває акція "Будь здоровий!"
15:41
Триває акція "Будь здоровий!"
      У Новоайдарському районі дан старт чергової акції обласного благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив "Благовіст", яка носить назву "Будь здоровий!".
      Як розповіла начальник Новоайдарського відділення благодійного Фонду "Благовіст" Наталія Миколаївна Чучина, основна ідея акції чітко виражена в назві. Адже що для людини важливіше за все? Звичайно ж, здоров'я. Саме тому з ініціативи Президента Фонду Віктора Миколайовича Тихонова та за підтримки Фонду в районі створена бригада, куди увійшли медичні працівники, які виїжджають у села.
      - Ми проаналізували питання, які надходять до Фонду, і звернули увагу на те, що дуже часто в них міститься прохання допомогти пройти медичне обстеження. Як правило, подібні прохання надходили від найменш захищених категорій людей: пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених громадян, для яких навіть поїздка в райцентр є проблемою, якщо не у фізичному, то в матеріальному плані. Ось тоді Віктор Миколайович і запропонував фахівцям Фонду відпрацювати це питання і дати конкретні пропозиції. В ході консультацій з фахівцями виявилося, що особливих витрат тут не потрібно. Головний лікар Новоайдарського РТМО Ніна Іванівна Торба відразу ж заявила, що медичні працівники готові виїжджати на периферію, але недолік паливо-мастильних матеріалів не дозволяє це робити так часто, як хотілося б. Набагато простіше приїхати в село бригаді  фахівців (сімейний лікар, акушер, медсестри кабінету офтальмологічного кабінету і кабінету функціональної діагностики, фельдшер сільської амбулаторії тощо), ніж десяткам, а то і сотням громадян наймати транспорт для поїздки в РТМО. "Благовіст" взяв на себе зобов'язання по проплаті бензину, а РТМО, в свою чергу, виділяє свій транспорт і, звичайно ж, фахівців.
 



      Фонд неодноразово надавав адресну допомогу пенсіонерам і хворим людям. Не так давно всі ветерани Великої Вітчизняної війни були забезпечені окулярами. Ось і зараз, під час обстежень, деяким відвідувачам, можливо, буде потрібна допомога. Скажімо, офтальмолог перевірить зір, дасть рецепт, але не зможе забезпечити людину очками. В даний час Фонд розвивається, з'являються нові можливості. Акція, яка зараз проводиться в районі - тому підтвердження. Сьогодні є можливість забезпечити очками не тільки ветеранів війни, а й усіх малозабезпечених. Медичний працівник після обстеження виписує спеціальний рецепт, за яким і буде проводитися закупівля очок.
      Приміром, за день в селі Денежникове під час акції "Будь здоровий!" було обстежено: терапевтом - 52 людини, окулістом - 36, педіатром - 14, акушером - 22, Обстеження на ЕКГ пройшли 35 осіб. 
Переглядів: 1098 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz