Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 29.03.2024, 12:36

Головна » 2012 » Травень » 31 » Працюємо в партнерстві
16:19
Працюємо в партнерстві

      19.05.2012 з 11:00 до 15:00 в міському парку культури та відпочинку міста Свердловська працював Європейський квартал, у рамках якого гості мали можливість узнати більше про європейські цінності, а найактивніші міські та сільські громади області представили свої досягнення на шляху європейської інтеграції.
      Свято було проведено завдяки скоординованій роботі Головного управління економіки облдержадміністрації, Свердловської міської ради та громадської організації «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону», за ініціативи яких відбувся зазначений захід.
      Підготовка святкування велась у партнерстві з Німецьким співтовариством міжнародного розвитку (GIZ), проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», програмою «Бібліоміст», компанією «GFA консалтинг груп» та Луганською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О.М.Горького.
      У рамках «Європейського кварталу» працювали 23 пункти, організовані шкільними євроклубами, громадськими організаціями, сільськими громадами та партнерами заходу. Таким чином жителі та гості Свердловська мали змогу ознайомитись з культурою та історією країн Європейського Союзу.
      До участі в даному заході наш район був запрошений як Партнер ГО «Агентство стійкого розвитку в Луганському регіоні».
      В святкуванні взяли участь: учениця Бахмутівської загальноосвітньої школи Дубова Катерина (виставка та майстер – клас «оригамі»), Жіночий вокальний ансамбль «Паняночки» с. Штормове,  народний майстер Луганщини з с. Гречишкине (Новоайдарський район) Романенко Олександр Іванович (виставка та майстер клас з різьби по дереву), та Аграрно-професійний ліцей.
      Велику цікавість гостей свята викликала брошура «Європа у 12 уроках», надана представництвом Європейського Союзу в Україні.
Яскраві презентації були підготовлені ГО «Французький Альянс», які організували дегустацію французьких вин та сирів, шкільними євроклубами Свердловська, Брянки, Антрацита і Ровеньків, які ознайомили гостей з культурою Польщі, Англії, Франції та Нідерландів.
      Луганський національний університет ім. Т.Г.Шевченка надав змогу присутнім вивчити французьку, німецьку або іспанську мову, а «GFA консалтинг груп» спільно з міжнародною молодіжною організацією AIESEC поінформували бажаючих про можливість здобути освіту в Європі.
      Гості мали змогу отримати паспорт «Європейського кварталу», пройти квест та, відвідавши всі пункти, поласувати солодкими призами від Німецького співтовариства міжнародного співробітництва (GIZ).
Місто Свердловськ та Свердловський район представили досягнення народний майстрів та організували ряд майстер-класів. Свердловський професіональний торгово-кулінарний ліцей запропонував присутнім свою продукцію. Також гості Свердловська мали змогу відвідати виставку квітів.
      Яскравим елементом свята став ансамбль бандуристок.
      Антрацитівський, Лутугинський, Краснодонський, Кремінський,  Новоайдарський, Новопсковський, Попаснянський та Станично-Луганський райони представили європейські обличчя своїх громад.
      Громади розповідали про минуле та сучасність своїх сіл, селищ та містечок, частували гостей стравами народної кухні, напували чаями з місцевих трав, знайомили з роботами самобутніх майстрів декоративно-прикладного мистецтва та запрошували взяти участь у майстер-класах з лозоплетіння, виготовлення народних напоїв, вишивки, плетіння бісером тощо.
      Велику цікавість викликали дерев’яні фігури народного самодіяльного майстру декоративно-прикладного мистецтва з с. Гречишкіне (Новоайдарський район) Романенка Олександра Івановича, експозиції територіальних громад Антрацитівського, Новопсковського та Кремінського районів, керамічні та солом’яні вироби майстрів Лутугинського району, самобутні витвори Краснодонських та Станично-Луганських умільців, неповторні вироби Попаснянських іконописців.
      Справжню облогу витримала Катерина Дубова, яка проводила майстер – клас в партнерстві з мамою Дубовою Н.В.. Проте майстрині блискуче впорались із своїм завданням.
Кожний бажаючий мав змогу залишити свій слід на полотні «Я поділяю європейські цінності».
      Справжньою родзинкою заходу став концерт, який тривав протягом всього часу роботи «Європейського кварталу». До уваги жителів та гостів м. Свердловська було представлено 52 номери, більш ніж половина з яких була організовані господарями свята.
      Свято відвідали близько 1100 гостей та жителів м. Свердловська.
      Всі учасники даного заходу були нагороджені цінними подарунками та Подяками.

Переглядів: 1057 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz