Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 28.03.2024, 16:03

Головна » 2012 » Вересень » 12 » На ХІ-х районних сільських спортивних іграх
09:02
На ХІ-х районних сільських спортивних іграх
      Яскраве, барвисте, багате подіями свято - відкриття ХІ районних сільських спортивних ігор - відбулося 8 вересня на честь Дня фізкультури і спорту на стадіоні «Колос» селища Новоайдар. Активну участь взяли в ньому десятки любителів фізкультури і спорту, що представляли Новоайдарська селищна, Олексіївська, Колядівська, Денежниківська, Штормівська, Райгородська, Смолянинівська, Співаківська, Дмитрівська, Чабанівська сільські ради.
      Перед початком районної спартакіади колона спортсменів і фізкультурників урочистим строєм пройшла до центральної трибуни стадіону. Відкрили парад ентузіастів спортивного руху юні барабанщиці Новоайдарської школи - гімназії та прапороносці - спортсмени ДЮСШ.
      Після параду пройшли показові виступи юних спортсменів Новоайдарської дитячо - юнацької спортивної школи з волейболу, футболу, борців дзюдо, вільного стилю.
      Командувач парадом Олександр Бондар доповідає голові районної державної адміністрації М.О. Заходяченку про готовність до проведення ігор. Капітани команд беруть участь у святковій церемонії підняття Державного прапора України. Звучить Гімн України.
      Микола Олексійович Заходяченко тепло привітав всіх учасників сільських спортивних ігор та побажав спортсменам чесної, азартної спортивної боротьби і перемоги найсильнішим.
      Від усієї душі привітали новоайдарців з початком головного спортивного свята року депутат обласної ради від Партії регіонів В.В.Босенко, директор обласного комунального підприємства «Спорт для всіх» О. К. Акімов, керівник районного відділення благодійного Фонду «Благовіст» Н.М. Чучина.
      Голова районної ради О.В. Бабенко та голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко нагородили грамотами та цінними подарунками кращих спортсменів Новоайдарського району 2011 року та  інших організаторів і ентузіастів спортивного руху. Цінні подарунки були вручені від Партії регіонів, підприємства «Спорт для всіх». Депутат облради вручив юним футболістам нові м'ячі, побажавши щоб хлопці стали чемпіонами України.

      Головний суддя змагань О.Г. Шаповалов оголосив про програму сільських спортивних ігор, яка передбачає змагання з семи видів спорту: крос 500 метрів (чоловіки та жінки), крос 1000 метрів (чоловіки та жінки), потім змагання з гирьового спорту, армрестлінгу, волейболу, міні - футболу, перенесення важких речей і «коронний» номер ігор - перетягування канату.
      Перші старти переконливо показали, що в нашому районі існують школи кращих бігунів - це штормівська, і кращих гирьовиків - колядівська. Конкурувати з ними поки не в змозі ніхто.     
      У командних змаганнях перше місце з бігу зайняла Штормівська, друге - Олексіївська ради, а третє, несподівано для всіх, Співаківська рада. Переможці удостоєні золотих, срібних і бронзових медалей. Радам вручені кубки.





      У змаганнях гирьовиків перше загальнокомандне місце здобули спортсмени Колядівскої ради, на другому - Олексіївської, на третьому - Дмитрівської сільради.    
      Тим часом, продовжувалися запеклі поєдинки футболістів, волейболістів і борців на руках (армрестлінг). У волейбольних баталіях визначилися півфіналісти: ними стали спортсмени Олексіївки, Смоляниново, Денежникове і селища Новоайдар. Ігри складалися настільки драматично, захоплююче, що були, без сумніву, справжньою прикрасою спартакіади. Боротьба йшла, що називається, безкомпромісна. Часом партії завершувалися з перевагою в одне очко. У фіналі зустрілися волейболісти Новоайдара і Смолянинове. Заслужену перемогу здобули новоайдарці.  
      Не менш динамічними виявилися футбольні матчі. Тут після багатьох випробувань фіналістами стали майстри шкіряного м'яча зі Смолянинове та Олексіївки. У матчі між собою вони і визначали, хто сильніший. На цей раз спортивна Фортуна посміхнулася Смолянинівським футболістам, які обіграли суперників з рахунком 3:0.


      
      У боротьбі на руках у ваговій категорії до 70 кг переміг спортсмен з команди Чабанівскої ради, у вазі до та понад 90 кг – спортсмени з Штормове.
      Найвправнішим в перенесенні ваги 50 кг на відстань 75 м виявився представник села Олексіївка.
      Кульмінацією сільських спортивних ігор стало перетягування канату. Перемога виявилася на стороні силачів Олексіївської ради.
      Чудове свято спорту підійшло до завершення. Це було неповторне і незабутнє видовище. Переможцями стали спортсмени Олексіївської ради. Другу сходинку п'єдесталу пошани посіла команда Штормівської ради. Місця з 3 по 5 розділили команди Колядівської, Співаківської сільських та Новоайдарської селищної рад.


 
     
      
   
      Спорт - це сила, краса, енергія, прагнення до фізичної досконалості. Але найголовніше - це здоров'я. Тому можна з повною на те підставою сказати: тих, хто програв на районних спортивних іграх не було, у виграші опинилися всі! 

Переглядів: 1049 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz