Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 24.04.2024, 09:34

Головна » 2012 » Липень » 12 » Ювіляра привітав Президент
09:38
Ювіляра привітав Президент
      Урочиста, хвилююча подія  відбулася 7 липня у селі Олексіівка – святкування 100 – річного ювілею ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій Івана Михайловича  Циби. З цієї нагоди у затишній садибі, на вулиці Леніна,  де мешкає ювіляр з дружиною, зранку зібралася численна рідня. Деякі, зважаючи на надзвичайну важливість  свята, приїхали здалеку, адже Іван Михайлович – шанована людина не тільки в рідному селі, якому присвятив все своє життя, працюючи ветеринаром у колгоспі імені Кірова, але й далеко за його межами. Глибока повага, яку висловлюють йому сьогодні добре знайомі, односельці, пояснюється, передусім, тим, що фронтовик хоробро воював у роки Великої Вітчизняної війни проти ненависних фашистських загарбників (груди солдата прикрасила медаль «За бойові заслуги»), а згодом – на Далекому Сході, визволяючи від японських самураїв Корею.


      Сьогодні, через 67 років після закінчення Другої світової війни, Іван Михайлович Циба, немов «останній з могікан», залишився один з небагатьох фронтових побратимів, які брали безпосередню участь у запеклих бойових діях. Серед тих, хто ціною неймовірних зусиль та страждань витримав жорстоку й руйнівну фашистську навалу, безжально бив ворога за всі його злодіяння, скоєні проти нашого народу. Дивно, але жодна з куль не зачепила солдата, він був мовби заговорений від них. Проте, найболючіші рани краяли душу, коли визволяв сплюндровану ворогом українську землю, а, повернувшись в рідне село, відбудовував зруйноване війною народне господарство. Багато десятиліть плідної, самовідданої праці присвятив своїй улюбленій Олексіївці ветеран Великої Вітчизняної війни Іван Михайлович Циба.
      З нагоди прекрасного ювілею на адресу І.М. Циби надійшло сердечне привітання від Президента України Віктора Федоровича Януковича. В урочисту хвилину свята його схвильовано зачитала головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Катерина Вікторівна  Подройко:
      «Дорогий Іване Михайловичу! – говориться у листі Президента. – Щиро вітаю Вас із славним 100 – літнім ювілеєм! Вклоняюся Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламністю перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови. Сердечно вдячний за багаторічну самовіддану працю, за те, що Ви захистили людство від фашистської навали, проявили на фронтах Великої Вітчизняної війни доблесть, мужність та героїзм. Радію, що, переживши бурхливі події, Ви стали свідком народження незалежної Української держави. Бажаю міцного здоров'я, щастя, радості й благополуччя!
      З повагою – В. Ф. Янукович». 
      Краще, певно, й не скажеш! Слова сердечних вітань висловили Івану Михайловичу Цибі голова районної ради ветеранів України Борис Олександрович Кравцов, начальник районного відділення фонду «Благовіст» Наталія Миколаївна Чучина, голова первинної спілки ветеранів Олексіївки Наталя Іллівна Гетьманцева. Від імені президента благодійного фонду «Благовіст» Віктора Миколайовича Тихонова, районної державної адміністрації та районної ради, а також від районної організації Партії регіонів ювіляру були вручені цінні подарунки. Розчулений Іван Михайлович отримав теплі ковдри, простирадла, радіоприймач, та ще багато різних корисних речей. А, крім того, - мед та інші продукти харчування.


      До речі, рідні та близькі шановного винуватця знаменної події накрили на подвір ї Івана Михайловича неперевершений святковий стіл. І чого тільки не було на цьому столі! Адже 100 – річний ювілей святкується лише раз у житті. Тож почесні гості, родичі, сусіди, присутні на урочистостях, віддали належне кулінарним здібностям  гостинних хазяїв. Всі вони щиросердно вітали ювіляра, бажали йому міцного здоров'я, родинного затишку та всього самого найкращого в житті.
      Іван Михайлович держався напрочуд бадьоро. Дивлячись на нього, навіть не вірилося, що йому вже виповнилось 100 років. Він низько вклонився всім присутнім, подякувавши їм за теплі, душевні  вітання з нагоди вікового ювілею, і пожартував в тому сенсі, що, на жаль, такі події бувають не надто часто…
      Районна рада, райдержадміністрація приєднуються до чудових поздоровлень, висловлених на адресу ветерана Великої Вітчизняної війни. Висловлюємо Вам, дорогий Іване Михайловичу, щиру подяку за Вашу героїчну юність, багаторічну сумлінну працю на рідній новоайдарській землі. Ваше життя – це взірець для наступних поколінь, нащадків солдат Великої Перемоги! Ваше ім’я буде назавжди викарбуване золотим рядком у невмирущій Книзі Пам’ яті.

Переглядів: 1389 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz