Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 25.04.2024, 02:54

Головна » 2012 » Квітень » 10 » В центрі уваги - проблеми ветеранів
17:19
В центрі уваги - проблеми ветеранів
      Урочистій ювілейній даті - 25-річчю створення ветеранської організації України - був присвячений черговий пленум районної ветеранської організації.
      Зал засідань райдержадміністрації на захід зібрав голів селищної та сільських рад, членів президії ради районної організації ветеранів, ветеранський актив.
      Участь в роботі пленуму взяли голова районної ради О.В. Бабенко та голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко.
      Відкрив пленум голова районної ради ветеранів Б.О. Кравцов. У першу чергу Борис Олександрович згадав поіменно фронтовиків, активістів організації, які за минулий рік пішли у Вічність. Серед них, Іван Петрович Колтаков, Анатолій Якович Тузовський, Тетяна Іванівна Воронкіна, Віра Олександрівна Жукова та багато інших. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.
      На порядок денний роботи пленуму були винесені наступні питання: "Про підсумки роботи VI з'їзду організації ветеранів України та задачах районної організації ветеранів з виконання його постанов", "Про заохочення активу районної ветеранської організації у зв'язку з 25-річним ювілеєм створення організації ветеранів України" та "Звернення районної ветеранської організації до Президента України В.Ф. Януковича".
      Із змістовною доповіддю по першому питанню виступив голова районної ради ветеранів Б.О. Кравцов. Борис Олександрович зупинився на історії створення ветеранської організації, в тому числі і в районі. Згадав тих, хто стояв біля витоків її створення, які приділяли достатньо уваги соціально-побутовим умовам ветеранів, вдосконаленню медичного обслуговування, відновленню, капітальному ремонту та будівництву нових пам'ятників, яких в районі сьогодні налічується 33. 
      - 25 років - це ціла епоха в розвитку не тільки нашої організації, а й усієї країни. Найголовніше - організація ветеранів не тільки відбулася, але і по праву стала однією з найбільш авторитетних і впливових громадських організацій. У співпраці з райдержадміністрацією, районною радою та низкою громадських організацій району ми вирішуємо проблеми ветеранів. Це і лікування в стаціонарі на пільгових умовах, і лікування в обласному госпіталі, і багато іншого - зазначив Б.О. Кравцов. Важливе місце в діяльності організації займає робота з підготовки та проведення заходів до 70-річчя з моменту створення підпільної організації "Молода гвардія". Напередодні 67-ї річниці Перемоги, президія ради готує матеріал за тематикою "Ваш героїзм - в серцях підростаючого покоління". Школярі району збирають матеріал про фронтовиків, що залишилися в живих, фотографують їх, впорядковують інформацію. Адже виховання молоді на бойових традиціях ветеранів - це наш святий обов'язок. Саме на плечі молоді ляжуть в майбутньому завдання щодо захисту Вітчизни. У зв'язку з цим, вважаємо своїм обов'язком звернутися до Президента України про заборону діяльності об'єднання "Свобода".
      Б.О. Кравцов торкнувся ряду проблем, над якими доведеться працювати. Одно з них - організація безкоштовного проїзду ветеранів у автобусах.
      Також, Борис Олександрович у своїй доповіді підняв питання про контроль ціноутворення на ліки, про розвиток волонтерського руху, про патріотичне виховання молоді. У своєму виступі він висловив подяку керівникам району О.В. Бабенко і М.О. Заходяченко за постійну матеріальну і моральну підтримку, за те, що пропускають турботи ветеранської організації та ветеранів через серця, роблять все можливе для вирішення актуальних проблем.

      В обговоренні доповіді активну участь взяли голова Новоайдарської первинної ветеранської організації Л.П. Безуглов, голова Гречишкінської "первички" Ф.П. Матушкін, голова "первички" УРЦ Е.С. Сичова.
      Л.П. Безуглов докладно зупинився на створенні і розвитку "первичок" за місцем проживання, а також на існуючих проблемах - транспорту та пільгового проїзду, створення в районі "ветеранського" магазину ті ін. 
      Ф.П. Матушкін розповів про героїко-патріотичне виховання учнівської молоді в селі. 
      Е.С. Сичова висвітлила питання волонтерського руху, особливо відзначивши волонтерський загін Новоайдарського професійного аграрного ліцею, осередок за місцем проживання на Марсі (очолює його Н.Ф. Гончарова) і осередок с. Маловенделівка (Н.І. Кондратенко).







      По-материнські теплим і зворушливим був виступ почесного голови районної ради ветеранів Є.П. Соколової. Євдокія Пилипівна виступила категорично проти пасивності і діяльності, порадила приділяти більше уваги роботі з воїнами-інтернаціоналістами та вихованню молоді.
      Проект Звернення до Президента України представила депутат районної ради, член президії районної ради ветеранів Н.І. Кравченко.
      








      Зі знаменною подією організацію ветеранів району привітали О.В. Бабенко та М.О. Заходяченко, відзначивши важливість та необхідність її діяльності. Керівники району акцентували увагу на вирішенні життєво-важливих проблем ветеранів та ветеранської організації, які завжди в пріоритеті у районної влади, а також відзначили, що волонтерський рух в районі визнано одним з кращих в області.
      
Настав найурочистіший момент заходу - заохочення активу. Великій групі активістів ветеранського руху були вручені грамоти райдержадміністрації та райради, президії та районної ради ветеранів, районної організації Партії регіонів та КПУ. Крім того, активістів чекав ще один приємний сюрприз - грошова винагорода від Партії регіонів, благодійного фонду "Благовіст" та фонду Милосердя Новоайдарщини, на заохочення ветеранського активу було виділено 6 тис. грн.
      Невеликою, але яскравою концертною програмою порадували солісти районного Будинку культури - А. Антипова, Ю. Крохмальова, О. Рубан та В. Лукашова.



      Чудовий подарунок підготував районний краєзнавчий музей. Директор Г.К. Божкова провела для ветеранського активу захоплюючу екскурсію по залах музею.

Переглядів: 1125 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz