Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 28.03.2024, 19:45

Головна » 2019 » Лютий » 28 » Право голосу на виборах Президента України
16:23
Право голосу на виборах Президента України

У зв’язку з проведенням 31 березня поточного року виборів Президента України, в рамках інформаційної кампанії «Я маю право обирати», яка реалізується Міністерством юстиції України, «Новоайдарське бюро правової допомоги» Старобільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомляє:

Конституцією України та Законом України "Про вибори Президента України" визначено, що право голосу на виборах Президента України мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років..

Не має права голосу громадянин, визнаний судом недієздатним.

Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями.

Кожний громадянин України на виборах Президента України має один голос. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців.

Виборець реалізує своє право голосу під час виборів у порядку, встановленому Законом України "Про вибори Президента України".

Документом, що підтверджує громадянство України та є підставою для отримання виборчого бюлетеня на виборах Президента України є паспорт громадянина України у вигляді книжечки або у вигляді картки, тимчасове посвідчення громадянина України, військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби), паспорт громадянина для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт (для громадян України, які проживають або перебувають за межами України), картка (довідка) установи виконання покарань або слідчого ізолятора (для осіб, які перебувають в установах виконання покарань або слідчих ізоляторах).

Виборець може перебувати в приміщенні для голосування протягом часу, необхідного для голосування.

У кабіну для голосування виборці мають заходити по одному. Ніхто не може бути присутнім у кабінці для голосування під час заповнення виборцем бюлетенів, крім випадків, коли виборець не може самостійно заповнити відповідні бюлетені.

Якщо ж виборець зіпсує виборчий бюлетень і захоче, щоб йому його замінили, то він має підійти до членів комісії і написати відповідну заву про заміну. У такому випадку зіпсований бюлетень виборцем повертається членам комісії. А на підставі заяви виборцю видають інший. Однак правом замінити бюлетень виборець може скористатися лише один раз.

Кожен виборець має пам’ятати, що виборчий бюлетень виносити за межі виборчої дільниці заборонено.

Переглядів: 704 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz